Inwoners kunnen reageren op koopzondagen Koggenland

Reactie(s)

KOGGENLAND – Gemeente Koggenland geeft de inwoners een stem in de keuze voor of tegen uitbreiding aantal koopzondagen. Vrijdag 18 oktober is de laatste dag dat men via een speciaal forum-pagina op de gemeente website haar reactie kan achterlaten.

Ook in Koggenland speelt de kwestie over het mogelijk uitbreiden van de koopzondagen. Op 28 augustus heeft het college van B&W gesproken met ondernemers uit Koggenland. Tijdens deze bijeenkomst hebben zij hun gedachten en wensen met betrekking tot het aanpassen van de winkeltijdenwet uitgesproken. Naast de ondernemers in Koggenland wil het college ook graag horen hoe de inwoner tegenover dit onderwerp aankijken.

Het forum is hier te bereiken. Vrijdagochtend waren er flink meer tegenstaanders dan voorstanders van meer koopzondagen in Koggenland.

Enkele reacties zijn:

 • Door Ingeborg, 04 10 2013 om 12:25
  Het lijkt me erg prettig als de winkels in Koggenland ook op zondag open zijn. Ik hoef dan niet meer naar Hoorn voor mijn boodschappen
 • Door Frits, 06 10 2013 om 10:00
  Eri zijn buiten de zondag genoeg mogelijkheden om te winkelen. Het is een belasting voor de werknemers die in hun sociaalleven worden beperkt. Voor kleine ondernemers is het een heel grote opoffering.
 • Door Jeroen, 06 10 2013 om 13:16
  Laat de winkeliers zelf bepalen of en wanneer ze open zijn. De verplichte rustdag is verleden tijd, en de overheid gaat hier niet over. Geef onze winkeliers de ruimte om in deze economische tijden zelf te bepalen of het voor hun aantrekkelijk is om open te gaan. Wat mij betreft is shoppen op zondag prima. Laat het ondernemen aan de ondernemers over
 • Door Gemeente Koggenland, 08 10 2013 om 13:23
  Graag lichten we de stelling toe. Een gemeente kan niet tot openstelling verplichten. We zijn vooral benieuwd naar uw behoefte rondom de winkeltijdenwet. Hierin kunnen we de tijd aangeven waarin winkels open mogen zijn. Wij horen graag wat uw behoefte is. Reageren kan nog tot en met vrijdag 18 oktober.
 • Door Peter, 16 10 2013 om 09:13
  Waarom niet 1 x in de maand op zondag open. Dat is gezellig winkelen en mensen geven dan vaak veel geld uit. Voor de ondernemers ook goed te doen qua personele bezetting.  Of anders de keuze aan de winkeliers houden. Supermarkt, elke zondag, overige winkels 1 x in de maand of rond de feestdagen extra dagen open.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post