Kom zaterdag 6 april in de kas bij elf tuindersbedrijven

Reactie(s)

WERVERSHOOF/ANDIJK – Op zaterdag 6 april openen elf gastvrije tuinders in Wervershoof en Andijk de deuren van de kassen. Kom in de Kas is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw die bezoekers kennis laat maken met de wereld achter het glas. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf.

6 april Kom in de KasRuiken, kijken, aanraken en proeven: alle zintuigen gaan aan de slag tijdens een bezoekje aan de kas. Van geurende chrysanten tot kleurrijke cyclamen, van enorme hoeveelheden kleine plantjes en zaadjes tot sappige tomaatjes en prachtige alstroemeria’s, het staat allemaal op het programma. Je verwonderen kan bij de tulpenkwekerij, waar de bloemen in een stapelbed met drie lagen worden gekweekt, goed uitgelicht door duizenden ledlampjes. Smullen gebeurt in de proeftuin, waar je te weten komt hoe al het heerlijks dat de laatste maanden is opgegroeid smaakt. Kom dus rennen door een zee van bloemen, test de beste tomaten en ontdek de mooiste orchidee. Kortom: kom in de kas!

Mooi, leuk en leerzaam

Naast de leuke en leerzame rondleidingen over de deelnemende bedrijven hebben de tuinders meer moois in petto voor de bezoekers. Zo is er een zweefmolen, kunnen kinderen zich laten schminken, komt er een ballonnenclown langs en staat er een springkussen klaar. En wie na alle tomaatjes en het andere gezonde lekkers nog meer honger heeft, kan een suikerspin laten draaien of bij de diverse cateringpunten iets lekkers halen. De elf kassen zorgen samen voor een zeer gevarieerd programma en een gegarandeerd gezellige dag.

De opening van Kom in de Kas Wervershoof en Andijk vindt plaats op zaterdag 6 april om 10.00 uur door regionale topschaatsers Irene en Simon Schouten bij plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post