Fiets4daagse door West-Friesland gestart

Reactie(s)
Foto via @Ijsselhof

Foto via @Ijsselhof

HOORN – Donderdag 2 mei vanaf 08.00 konden de eerste deelnemers aan de 5e Fiets4daagse vertrekken bij ijsbaan de Westfries. De kans om de regio Westfriesland eens rustig te bekijken. De deelnemers hebben elke dag de keuze voor een parcour van  25, 45 of 75 km. De finish is elke dag net als de start bij De Westfries, behalve op zondag. Dan is de finish op de Roode Steen in het centrum van Hoorn.

Startschot door Wethouder Ruppert

 

Video met dank aan IJsselhofandijk

 

Dag 1: Donderdag 2 mei – Route

De route van deze eerste dag gaat grotendeels door de gemeente Koggenland over de dijken en langs de ringvaarten van Werelderfgoed De Beemster, de Schermer en de Mijzenpolder. De bloeiende tulpenvelden kun je daarbij absoluut niet over het hoofd zien.

Dag 2: Vrijdag 3 mei Zuiderzeeroute – Route

Deze dag is de optie boot en stoomtram (alleen voor de 25 km) in de routes opgenomen. Voor deelnemers die geen gebruik willen maken van deze optie (waar bij inschrijving voor kan worden gekozen), is een alternatieve route uitgezet. De inschrijvers van de 25 km die wel voor deze extra optie kiezen, stappen op de boot ‘de Friesland’ vanuit Enkhuizen naar Medemblik en de Museum Stoomtram van Medemblik naar Hoorn en worden geadviseerd vroegtijdig van start te gaan. De fietsen zullen door de organisatie vanuit Enkhuizen terug naar Hoorn worden gebracht. De 45 en 75 km kunnen langs de route een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum (binnen- en buitenmuseum).

Dag 3: Zaterdag 4 mei Markermeerroute – Route

Deze derde dag wordt gefietst door de Westerkoggepolder en gedeeltelijk door de Wormer- en Beemsterpolder. De 75 km deelnemers fietsen door De Rijp. De route gaat langs de Markermeerdijk naar het Oostereiland in Hoorn. Op het Oostereiland is het Museum van de Twintigste Eeuw tegen gereduceerd tarief geopend en kan in de Cinema een filmvoorstelling over de historie van het voormalige gevangeniseiland ‘de Krententuin’ bekeken worden. Via de haven van Hoorn gaat de route terug naar IJsbaan De Westfries.

Dag 4: Zondag 5 mei Omringdijkroute – Route

De deelnemers fietsen deze dag gedeeltelijk over de Westfriese Omringdijk richting Schagen tussen de bollenvelden door en langs molens, kleine dorpjes en oude kerkjes. Ook de stolpboerderijen, de ‘piramides van Noord-Holland’ zijn een echte bezienswaardigheid. Uiteindelijk leidt de route naar de finish op de Roode Steen. Hier worden de deelnemers warm onthaald met enkele muzikale optredens. Bovendien is het heerlijk nagenieten op één van de vele terrassen bij de diverse horecagelegenheden op het gezellige plein. Op de Roode Steen is ook het Westfries Museum gevestigd, waar je op vertoon van jouw stempelkaart een bezoek kan brengen aan de expositie over Rembrandt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post