Hoorn wil tijdelijke nachtopvang uiterlijk 1 mei 2014 sluiten

Reactie(s)

HOORN – Het college wil de tijdelijke extra nachtopvang aan de Scheerder tot uiterlijk 1 mei 2014 openhouden, en daarna sluiten. Ook willen B en W voor dakloze zorgmijders dagopvang op vrijdagochtend realiseren. Het college vraagt de gemeenteraad het benodigde budget beschikbaar te stellen. De bespreking in de raadscommissie staat gepland op 1 oktober. De gemeenteraad neemt naar verwachting op 8 oktober hierover een besluit.

Het college werkt samen met verschillende zorgaanbieders (zoals Leger des Heils, dnoDoen) aan een voorstel met meerdere langetermijnoplossingen voor maatschappelijke opvang. Het streven is om het voorstel eind dit jaar aan te bieden aan de gemeenteraad. Zolang de langetermijnoplossing er nog niet is, blijft de tijdelijke extra nachtopvang nodig, in ieder geval in de winterperiode. Het college vraagt de raad hiervoor in 2013 33.000 euro beschikbaar te stellen en in 2014 66.000 euro.

Duidelijkheid voor omwonenden

Na de uitbreiding van de nachtopvang aan de Scheerder (eind 2012) ondervinden buurtbewoners overlast van dak- en thuislozen die overdag in hun buurt verblijven. Het college vraagt de gemeenteraad daarom te besluiten om uiterlijk 1 mei 2014 de extra nachtopvang aan de Scheerder 1 te sluiten. Dit biedt omwonenden duidelijkheid. Ook zoekt het college naar een andere locatie voor nachtopvang voor zorgmijdende daklozen. B en W willen nachtopvang voor zorgmijders verplaatsen naar een plek buiten de woonwijk, en onderzoekt de mogelijkheden om de kortetermijnoplossing (nachtopvang) en langetermijnoplossing (nog in te vullen) voor opvang van zorgmijders te combineren.

Dagopvang

Tijdens de raadsvergadering van 10 september is een motie aangenomen om in het raadsvoorstel voor verlenging van de tijdelijke nachtopvang ook dagopvang op te nemen voor dakloze zorgmijders. Dit moet voor minder overlast in het Risdammerhoutpark zorgen, de plek waar de zorgmijders overdag vaak verblijven. Het college vraagt de raad in 2013 en 2014 in totaal 10.000 euro beschikbaar te stellen voor dagopvang van zorgmijders op de vrijdagochtend, gezamenlijk georganiseerd door Brijder en Actief Talent. (Op de overige werkdagen is al voorzien in dagbesteding via de AWBZ).

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Scheerder 4, Hoorn{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post