Maand lang extra toezicht in Hoornse wijk Grote Waal

Reactie(s)
Foto via hoorn.nl

Foto via hoorn.nl

HOORN – Toezichthouders van het Bureau Stadstoezicht houden in september extra toezicht in de Grote Waal. Tussen 12 en 22 september is er extra inzet. Iedere woonstraat in de Grote Waal wordt ten minste één maal gecontroleerd.

Er wordt opgetreden tegen overtredingen die voor hinder in de woonomgeving zorgen. Dan gaat het bijvoorbeeld om overlast op straat, vervuiling en fout parkeren. De Hoornse politie helpt mee aan de actie en geeft ondersteuning.

Hinder

Veel bewoners van de Grote Waal storen zich aan overlast in hun wijk. Door extra toezicht te houden wil Stadstoezicht daaraan tegemoetkomen. Uit enquêtes onder wijkbewoners komt naar voren dat sommige kleine overtredingen voor veel hinder en ergernis zorgen. Vooral vervuiling en overlast door honden en parkeren worden veel genoemd. Daarom wil Stadstoezicht hiertegen optreden.

Minder overtredingen

Het extra toezicht is bedoeld om het aantal hinderlijke overtredingen minder te maken. Het gaat er niet om zoveel mogelijk bekeuringen uit te schrijven. Daarom wordt de actie van tevoren aangekondigd. Bewoners van de Molenbuurt, de Astronautenbuurt, en de hofjes in de Grote Waal krijgen huis-aan-huis een brief bezorgd.

Meer informatie

Inwoners van de Grote Waal die meer willen weten, kunnen een kijkje nemen op de website van de gemeente Hoorn: www.hoorn.nl/veiligheid. Bellen met het KlantContactCentrum van de gemeente kan ook; telefoonnummer 0229 – 252200.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post