Medemblik gaat ook in het Pools voorlichten

Reactie(s)

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft een contact- en informatiepunt voor arbeidsmigranten ingericht. Het gaat om informatie over rechten en plichten rond werken en wonen: sociale zekerheid, huisvesting, GBA registratie, gezondheidszorg. Omdat arbeidsmigranten uit Polen in Medemblik nu veruit in de meerderheid zijn, ligt het accent op de Poolse taal.

Het loket is te vinden op www.medemblik.nl, ook is een folderrek geplaatst op het gemeentehuis in Wognum. De arbeidsmigrant kan via de website ook een afspraak maken als hij in de Poolse taal zijn vragen wil bespreken.

Het loket Burgerzaken is vaak het eerste aanspreekpunt voor arbeidsmigranten op het moment dat zij zich komen inschrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Hier komen veel vragen terecht, meestal op de woensdagavond.

De gemeente wil met het loket ook bereiken dat de registratiegraad van de Gemeentelijke Basis Administratie verbetert. Dat heeft voor de gemeente als voordeel dat met de arbeidsmigranten beter rekening kan worden gehouden bij het huisvestings- en voorzieningenbeleid. Ook wordt hiermee bijvoorbeeld een beter beeld gekregen van het tekort aan legale bedden voor de tijdelijke arbeidsmigranten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post