Onderzoek samenwerking lokale omroepen Enkhuizen en Hoorn

Reactie(s)

Radio-Hoorn_EnkhuizenHOORN/ENKHUIZEN – Het dagelijks bestuur van Radio Enkhuizen en het bestuur van de SLOH (Radio Hoorn/Hoorn TV) zijn de afgelopen tijd een aantal keer bij elkaar geweest om te bekijken of en hoe beide omroepen in de toekomst de samenwerking kunnen uitbreiden. Op dit moment is er al een gezamenlijk programma, te weten: Podialand. Dit programma wordt tegelijkertijd op zowel Radio Enkhuizen als op Radio Hoorn uitgezonden.

Cokky van Bronsgeest, voorzitter van de lokale omroep Hoorn: “De besprekingen zijn harmonieus verlopen, de filosofie van beide omroepen sluit naadloos op elkaar aan en al snel bleek dat we samen veel zaken kunnen oppakken in de toekomst. Hierbij moet je denken aan uitwisselen van nieuwsberichten, het samen organiseren van opleidingen en trainingen en dergelijke. Tevens wordt er nagegaan of en hoe we programmatisch kunnen samenwerken.”

Vanuit de Olon, de belangenvereniging van lokale omroepen in Nederland, worden lokale omroep opgeroepen om buiten de gemeentegrenzen te gaan kijken. De financiering van lokale omroepen staat onder druk. Samenwerken is dan een oplossing. De Olon verwacht in de nabije toekomst nog ruimte voor circa 50 groot regionale lokale omroepen, naast de huidige dertien regio omroepen.

Ook Bronsgeest kijkt naar de toekomst: “Dit alles is natuurlijk niet los te zien van de landelijke ontwikkelingen, waarbij duidelijk is dat als de lokale omroepen bestaansrecht willen behouden samenwerking op regionaal niveau wordt aanbevolen. Alle lokale omroepen hebben en krijgen in de toekomst met steeds meer te maken met bezuinigingen. Ook zullen we ons, willen we overleven, moeten gaan aanpassen aan alle veranderingen die er komen op mediagebied in de ruimste zin van het woord.”

Jim van Dok van Radio Enkhuizen en Arthur Hergarden, bestuurslid SLOH, zijn op uitvoeringsniveau reeds bezig om een en ander inhoudelijk uit te werken.

Bronsgeest over de toekomst, “Samen willen we die toekomst tegemoet gaan treden, hoe de samenwerking er uiteindelijk uit zal gaan zien, weet op dit moment nog niemand. We hebben er in ieder geval vertrouwen in.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post