Petitie voor behoud fietstunnel Zwaagdijk-West

Reactie(s)

fietstunnel_zwaagdijkwestMEDEMBLIK – De Westfrisiaweg in Westfriesland wordt verbreed van een tweebaansweg naar een vierbaansweg. De fractie van het CDA in Medemblik maakt zich zorgen over de veiligheid van, met name schoolgaand, fietsverkeer dat in de toekomst de verbrede Westfrisiaweg met nieuwe op- en afritten gaat kruisen.

Op dit moment is er vanuit Zwaag, achter het tankstation een fietstunnel naar de Balkweiterhoek. Een route die door veel scholieren gebruikt wordt om naar de middelbare scholen in Hoorn te gaan.

[box style=’note’]

PETITIE

Wij

CDA Medemblik willen een fietsvriendelijke oversteek van de verbrede Westfrisiaweg behouden.

constateren

dat met de aanleg en reconstructie van de Westfrisiaweg van tweebaans- naar vierbaansweg, de fietstunnel bij Zwaagdijk-West dreigt te verdwijnen. Het gevolg is dat schoolgaand, maar ook ander fietsverkeer de drukste verkeersader in Westfriesland twee keer op een op- en afrit moet kruisen. Dat is naar de mening van het CDA in Medemblik een teruggang als het gaat om de veiligheid van het fietsverkeer.

en verzoeken

bij het kabinet, met name bij Minister Schultz van Haegen, ervoor te pleiten dat bij de aanleg van de verbrede Westfrisiaweg ter hoogte van Zwaagdijk-West een fietstunnel over de gehele breedte aangelegd wordt.

[/box]

Link naar de petitie

De petitie is op het moment van schrijven (donderdag 14:50 uur) al 35 keer ondertekend.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”52.67250, 5.06053{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Foto via Google Streetview

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post