Subsidiepot Hoorn voor energiebesparing is leeg

Reactie(s)

HOORN – De subsidiepot voor energiebesparende maatregelen in bestaande particuliere woningen van de gemeente Hoorn is leeg. Het heeft dan ook geen zin meer om een aanvraag in te dienen.

Puur Hoorn logoDe gemeente Hoorn stelde € 70.000 beschikbaar voor de subsidiepot. Vanaf half januari 2013 konden inwoners van de gemeente Hoorn met een eigen huis subsidie aanvragen voor energiebesparende aanpassingen in en om het huis. Er zijn ruim 120 aanvragen binnengekomen. Wethouder Westenberg is blij met het succes van de subsidie. ‘De subsidie energiebesparende maatregelen blijkt ieder jaar een groot succes. Ik ben blij dat onze inwoners zich samen met de gemeente inzetten voor een Puur Hoorn.’

Verschillende aanvragen

Er waren verschillende energiebesparende maatregelen waarvoor inwoners subsidie aan konden vragen. Bijna de helft van de aanvragen werd gedaan voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast zijn er veel aanvragen geweest voor HR ++glas (24 procent) en spouwmuurisolatie (19 procent).

Nieuwe subsidie

In 2014 is er opnieuw € 70.000 subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen in bestaande particulieren woningen. Daarvoor gelden dezelfde voorwaarden als in 2013. Begin 2014 volgt hierover meer informatie via de website van de gemeente Hoorn en in het Stadsnieuws. Bij de rijksoverheid is nog subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Meer informatie over deze subsidieregeling zonnepanelen is te vinden op de website www.agentschapnl.nl.

BTW voordeel

Van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 is er een belastingvoordeel voor de arbeidsuren van renovatie- en herstelwerkzaamheden van woningen ouder dan 2 jaar. In plaats van 21% betaal je hierover 6% BTW. Voor meer informatie over deze regeling kunnen inwoners terecht bij hun aannemer of installateur.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post