Aanleg spoortunnel Oosterblokker

OOSTERBLOKKER – In Oosterblokker komt een nieuwe spoortunnel die de onbewaakte spoorwegovergang vervangt. Hiermee ontstaat een veilige verbinding tussen Oosterblokker, de nieuwe waterberging en het recreatiegebied Drachterveld. De gemeente Drechterland is opdrachtgever en het werk wordt uitgevoerd door aannemer Dekker. De verwachting is dat de tunnel rond de zomer van 2014 gebruikt kan worden.

Bouwverkeer

Om de bouwplaats bereikbaar te maken voor de aannemer, wordt een tijdelijke weg voor het bouwverkeer aangelegd. Deze weg komt tussen het Zieuwenddijkje en het spoor aan de westzijde van de waterberging.

Stilleggen van het treinverkeer

Tijdens dit project zal het treinverkeer tussen Hoorn en Enkhuizen twee keer voor een aantal dagen worden stilgelegd. Dit noemen we de ‘treinvrije periode’. Zowel de gemeente als NS informeren de omgeving over alternatief vervoer in deze treinvrije perioden.

2013: in week 49 (december 2013). Dan vinden er grote graafwerkzaamheden plaats en wordt de tijdelijke fundering gebouwd met een damwandconstructie.
2014: in week 14 (maart 2014), wordt het treinverkeer voor de tweede keer stilgelegd. Dan worden de betonelementen in de tunnel gehesen en wordt het spoor hersteld.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant