Activiteiten Waterweken donderdag 25 juli in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Dinsdag 23 juli was er al het Carillonconcert vanuit de Zuidertoren in Enkhuizen, maar donderdag 25 juli beginnen de waterweken echt. Met tot en met 28 juli veel activiteiten in Enkhuizen en de weken daarop ook in Bovenkarspel, Medemblik, Avenhorn, Berkhout, De Goorn en Hoorn.

Programma donderdag 25 juli

 • De Seniorenvaartocht vaart door de grachten van Enkhuizen. Beide vaartochten zijn inmiddels volgeboekt.
 • Kindermiddag met kinderwaterspelen. In en rond de Witte Schuur activiteiten voor jonge en oudere kinderen, voor jongens en voor meiden. Actie-activiteiten met water zoals schieten met waterpistool, zeepsopbaan, water sjouwen met een ouwerwets juk, maar ook een voeltbalboarding, en een groot springkussen. Gewoon lekker zitten kan ook en kijken naar een voorstelling van ‘De Vliegende Hollander’, door begeleidsters van Berend Botje je met schmink je laten omtoveren in een figuur die je zelf kan uitkiezen of brood bakken. Limonade en poffertjes kunnen ‘verdiend’ worden door aan de activiteiten mee te doen.
  Tijd: van 13.00 tot 17.00 uur
  Toegang: gratis
 • Avondvaartocht met de Bep Glasius. Lekker even uitwaaien op het IJselmeer op een hopelijk zwoele zomeravond. Op deze avond kan gratis meegevaren worden. Nu niet naar Stavoren, wel door de sluis van het naviduct naar het Markermeer.
  Tijd: 20.30 – ± 21.45 uur
  Locatie: Veersteiger achter VVV en NS-station
  Toegang: gratis
 • Lekker a/d Dijk met Theater. Een culinair evenement gecombineerd met ‘Theater te Water’. Op feestelijk versierde terrasjes aan de Dijk (t.o. Drommedaris) het mooiste plekje in de havens, kunt u genieten van gevarieerde hapjes, veelal bereid met Westfriese streekproducten.
  Tijd 17.00 -21.00 uur
  Locatie langs de Oude haven/de Dijk t.o. de Drommedaris
  Toegang Gratis

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website www.waterweken.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant