Meerdere auto’s zaterdag te water; twee maal na slok op

Reactie(s)

ENKHUIZEN – De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23:45 uur op de Oosterdijk een 26-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. De man was onder invloed van alcohol op de Kavelsloot uit de bocht gevolgen en met zijn auto het talud afgerold en in het water beland.

De bestuurder was even daarvoor met hoge snelheid weggereden bij een verkeerscontrole. Agenten wilden de man een blaastest afnemen maar de man weigerde alle medewerking en ging er uiteindelijk met hoge snelheid vandoor. Nadat de bestuurder in de sloot belandde, wist hij op eigen kracht uit zijn voertuig te komen en probeerde hij zich nog te verstoppen in een rietkraag. Eenmaal ontdekt, weigerde hij opnieuw mee te werken aan een blaastest. Nadat de man ter plaatse door medewerkers van de ambulance was onderzocht, is de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het was overigens niet de eerste keer dat de man met een slok op achter het stuur was betrapt.

Dezelfde nacht raakte ook op de Venneweg in Berkhout en de Drechterlandseweg in Grootebroek auto’s te water. In Berkhout, bleek ook drank in het spel te zijn. De 25-jarige man uit Hoorn had teveel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post