Zondag 11 augustus Vooroeverloop Enkhuizen-Medemblik

MEDEMBLIK – Op zondag 11 augustus 2013 zal voor de eerste keer de Vooroeverloop Enkhuizen – Medemblik worden georganiseerd. De start is in het Buitenmuseum en na 21.1 km eindig je in Medemblik. In totaal kunnen er maximaal 300 deelnemers meedoen.

Het belooft een heel bijzonder evenement te worden: de deelnemers worden eerst per schip over het IJsselmeer van Medemblik naar Enkhuizen gebracht. De boot legt aan bij het Buitenmuseum. Vervolgens wandelen we met zijn allen door het Buitenmuseum naar de start. De route gaat steeds zo dicht mogelijk langs het IJsselmeeer, deels onverhard, over rustige fiets- en wandelpaden. Via het prachtige natuurgebied ‘De Vooroever’ gaan we naar Medemblik, langs kasteel Radboud, via de Pekelharinghaven om vervolgens te finishen in het prachtige oude centrum aan de Oosterhaven.

De Vooroeverloop is gekoppeld aan de Waterweken: aansluitend vinden in de haven van Medemblik, nabij de finish, de jaarlijkse Drakenbootraces plaats. Er is dus van alles te doen, ook voor eventuele toeschouwers, dus neem gerust je gezin mee!

[box style=’info’] Deelname kost bij voor-inschrijving € 25,- per persoon (daarna € 27,50). De voor-inschrijving wordt gesloten op 28 juli of zodra de deelnemers limiet van 300 lopers bereikt is. vooroeverloop.nl/inschrijven [/box]

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant