23, 24 en 25 augustus volop spektakel en muziek in waterrijk Hoorn

Reactie(s)

waterweken_hoorn_botenbeursHOORN – 23, 24 en 25 augustus komt de reis van de Westfriese Waterweken tot een bruisend einde in Hoorn. Een vol programma met een mooie link met Hoorn, het water en de lokale middenstand.

Arjen Ott vertelt: ‘De gemeente Hoorn wilde deze editie meer verbinding en verbroedering met de lokale middenstand en  lokale horeca uitbaters. Dat past precies bij onze visie en zo werken we nu samen met diverse horeca uitbaters op de Roode Steen. Met veertien restaurants, door heel Hoorn heen, is er een samenwerking met de Rotary NH, het bedrijf Basic Water Needs en Radio 501.’

Programma

Het programma bestaat elke dag uit een vaste kern activiteiten. De grootste gebruikte botenbeurs van Nederland in samenwerking met Yacht Focus. Diverse straatmuzikanten spelen op en rond de binnenhaven. Het muzikale spektakel Waterpop, waar radio 501 de muzikale invulling zal verzorgen en het Nautisch Culinair wat tevens de start is van de Smaak van Hoorn.

Vrijdag wordt de Waterweek in Hoorn grootst geopend met een benefiet in samenwerking met Basic Water Needs. Dit benefiet zal in het teken staan van schoon drinkwater voor iedereen. Zaterdag zijn er, buiten de vaste dagelijkse activiteiten, de Waterspelen op de Roode Steen in samenwerking met de Horeca uitbaters van de Roode Steen, de Nautische markt waar alles wat maar iets met water te maken heeft gekocht kan worden en Helden op het Water. Een feest dat in het teken staat van de beste; Retro, Rock en Pop classics.

Zondag, buiten de vaste kern om, is er de Drakenbootrace, Kindervertier en de spetterende afsluiter is Watertrappelen met Feest DJ Ruud en de missen van Miss Westfriesland.

Locaties

Alle activiteiten vinden op en rond de binnenhaven van Hoorn plaats. Rond het Baatland en Karperskuil vinden we de botenbeurs, de straatmuzikanten, Waterpop en de Drakenbootrace. Op Het Houtenhoofd ligt een speciale feestboot waar de opening, Helden op het Water en Watertrappelen met Feest DJ Ruud plaats zal gaan vinden.

Op en om de Roode Steen de Waterspelen en het Nautisch Culinair en op De Grote Oost en de Korenmarkt de Nautische markt en het Kindervertier.

[box style=’info’] Kijk hier voor een compleet programma met locaties en tijden. [/box]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post