Achtervolging automobilist eindigt tegen lantaarnpaal en met waarschuwingsschot

Reactie(s)

HOORN – Agenten zien tijden een surveillance op de Keern zaterdagnacht rond half twee een auto in tegengestelde richting rechtsaf de Provincialeweg op rijden.

De bestuurder blijft daarbij de agenten nadrukkelijk aan kijken. Hierop rijden de agenten achter het voertuig aan. Op het moment dat men op de provincialeweg rijdt heeft de bestuurder van het voertuig al een grote voorsprong. Met een snelheid van ongeveer 140km/u loopt hij dan nog steeds op de politie uit. Hij stuurt daarbij rechtsaf de Liornestraat op waarbij hij de controle verliest over het voertuig en meerdere malen over de middengeleider heenrijdt. Toch weet hij met hoge snelheid verder te gaan en passeert daarbij rakelings twee fietsers.

Tegen lantaarnpaal

In de bocht waarin de Liornestraat over gaat in de J.D. Polstraat verliest de bestuurder nogmaals de controle over het voertuig en rijdt tegen een lantaarnpaal aan. Bestuurder rent hierop uit het voertuig in de richting van het Wilhelminaplantsoen. Hij springt de bosjes in waarbij hij op korte afstand wordt gevolgd.

Waarschuwingsschot

Wanneer hij valt en probeert op te staan wordt er een waarschuwingsschot gelost. De 23 jarige verdachte uit Hoorn blijft hierop liggen en kan worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de zaak wordt verder onderzocht.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post