Burgemeester test met Tygo hekken trapveldje

Reactie(s)

Speelveldje BotterHOORN – De 9-jarige Tygo en zijn vriendjes trappen een balletje met burgemeester Onno van Veldhuizen op het trapveld in de Botter. Samen ‘testen’ ze de nieuwe hekken die onlangs bij het veldje zijn geplaatst.

Juni van dit jaar stuurde Tygo een e-mail naar de burgemeester. Hij vroeg of er een hek achter het doel geplaatst kon worden ‘zodat we de bal niet elke keer in de tuin schieten van de buren’. De burgemeester reageerde dat hij het mailtje zou doorsturen ‘aan de mensen in het gemeentehuis die hier verstand van hebben en die geven de wethouders en mij dan een advies’. Ook beloofde hij dat als het lukt, hij zeker even zou komen voetballen. De gemeente heeft onlangs, tot groot plezier van Tygo en andere buurtkinderen, de hekken om het speelveldje geplaatst. Op 22 oktober hebben de kinderen samen met de burgemeester gevoetbald op het veldje.

Ook in andere buurten heeft de gemeente dit jaar voetbalveldjes aangelegd en opgeknapt. Er is een nieuw grastrapveld naast De Kreek aangelegd, het asfalttrapveld in de Bangaerde heeft een nieuwe voetbalkooi gekregen en ook het asfalt is vervangen. Het trapveldje aan de Westerdijk is voorzien van ballenvangers. Ook de trapveldjes aan de Houtzaagmolen en de Goudsmitstraat hebben ballenvangers gekregen, en er zijn hekken geplaatst om honden te weren van de velden. De gemeente is bezig om de grastrapveldjes aan de Vredemaker en de Wierdijk te vervangen door kunstgrasveldjes. En bij de Hoge Weere worden binnenkort doelen geplaatst op het speelveld.

Foto via www.hoorn.nl
[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”17″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”52.66190,5.06017{}soccer.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post