Dader steekpartij overleden, slachteroffers licht gewond

Reactie(s)

HOORN – Maandagmiddag rond 12.00 heeft er een steekincident plaatsgevonden bij de coffeeshop Zuiderzee aan de dubbele buurt in Hoorn. Wat er daarna plaatsvond heeft veel weg van een actie film. Met veel politie, schoten gelost, reddingsactie op het water en helicopters boven het centrum van Hoorn.

Politiewoordvoerder Petri Coenen: “Dader is een 26 jarige man die twee andere mannen bij de coffeeshop heeft gestoken. De aanleiding was een conflict tussen deze mannen. Van de twee steek-slachtoffers is er één op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan, de andere is met de ambulance daarheen gebracht. De verwondingen van de beide slachtoffers lijkt mee te vallen, ze waren goed aanspreekbaar.”

Dader stak zichzelf

“De dader is na het steekincident gevlucht richting het ijsselmeer (achter Park Schouwburg). Voordat hij ter water ging heeft hij zichzelf meerder keren gestoken, waaronder in zijn hals. Na een korte tijd kan hij uit het water worden gehaald, maar moest wel gereanimeerd worden en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.”

Schieten

Coenen bevestigd dat er geschoten is door agenten. Onduidelijk is nog of dit in de lucht was of gericht op de dader. Een ooggetuigen meldt aan het NHD dat hij zag dat er geschoten was, terwijl er mensen in de buurt waren, waaronder een klein kind.

Link naar eerder artikel vandaag met updates

Foto voorpagina via Frank Meissen @FrankMeissen, wijkagent, binnenstad Hoorn

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Dubbele Buurt 24, Hoorn{}1-default.png|Westerdijk 4, Hoorn{}diving.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post