Drank en ‘pilletje’ leiden tot auto op de kop Provincialeweg

Reactie(s)

Hoorn – Op zaterdagmorgen omstreeks 02.50 uur raakten twee personen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Provincialeweg in Hoorn.

Een 28-jarige man uit Hoorn reed in zijn auto over de Provincialeweg. Bij hem in de auto zat een 20-jarige man uit Zwaag.

Getuigen zagen dat de bestuurder met hoge snelheid het rode verkeerslicht negeerde op de kruising van de Provincialeweg en de Liornestraat-Zwaagmergouw. Even verderop verloor de bestuurder de macht over het stuur, waardoor de auto over de kop sloeg en op zijn zijkant in de middenberm terecht kwam. De inzittende van de auto werd uit het voertuig geslingerd. Hij liep op het eerste oog geen ernstig letsel op. Wel werd hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder kwam met zijn arm klem te zitten tussen de auto en het gras waarop het voertuig lag. Politie en ambulancepersoneel moesten de auto weer overeind zetten om de man te bevrijden. Ook hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder verklaarde alcohol en een ‘pilletje’ te hebben gebruikt. Van hem werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post