Gemeenten organiseren nieuwe groepsaankoop zonnepanelen

Reactie(s)

HOORN – De gemeente Hoorn organiseert samen met 21 andere Noord-Hollandse gemeenten opnieuw een groepsaankoop voor zonnepanelen. Na het succes van de veiling van vorig jaar kunnen alle dak- en huiseigenaren in de deelnemende gemeenten ook dit jaar voordelig zonnepanelen aanschaffen.

Inwoners van de gemeente Hoorn en midden- en kleinbedrijven kunnen zich van 14 oktober tot en met 13 november gratis en vrijblijvend inschrijven voor deelname aan een groepsinkoop van zonnepanelen op de website www.SamenZonneEnergie.nl. Afhankelijk van de woonsituatie kunnen inwoners kiezen uit diverse pakketten zonnepanelen. Op 14 november vindt een veiling plaats onder de geselecteerde leveranciers en ontvangen de deelnemers het beste bod. Als een deelnemer het aanbod accepteert, verzorgt de winnende leverancier de levering en installatie van de zonnepanelen.

Goede kwaliteit

De groepsaankoop wordt verzorgd door iChoosr. iChoosr is gespecialiseerd in het organiseren van groepsaankopen en voorziet de deelnemers van de veiling van informatie via onder andere een informatieve website en een helpdesk. Op deze manier is er gedurende het hele proces en ook na de veiling de mogelijkheid om vragen te stellen. iChoosr zorgt ervoor dat de deelnemende leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit en service gewaarborgd worden. Door de vraag naar zonnepanelen te bundelen en aan te bieden in een veiling, wordt het plaatsen van zonnepanelen ook zonder subsidie een voordelige energiebron. Daarnaast bespaart het ook nog eens op de energierekening.

Installateurs

Bij de installatie van de zonnepanelen worden lokale installateurs betrokken. Installateurs die interesse hebben in onderaannemerschap kunnen zich inschrijven via www.ichoosr.com/leveranciers. De biedende leveranciers ontvangen de gegevens van de ingeschreven installateurs en kunnen deze mogelijk benaderen met een voorstel tot samenwerking  tijdens deze groepsaankoop.

Puur Hoorn

De groepsaankoop voor zonnepanelen is onderdeel van het programma Puur Hoorn. Onder dit motto zet de gemeente Hoorn zich actief in om energiebesparing en het opwekken van duurzame energie onder bewoners, bedrijven en instellingen te stimuleren. De gemeente wil met deze groepsaankoop de productie van groene energie in Noord-Holland stimuleren. Wethouder Peter Westenberg heeft vorig jaar meegedaan aan de veiling en is enthousiast. ’Ik heb nu sinds januari zonnepanelen op mijn dak en zie iedere dag de meter teruglopen. Ook als het regent of bewolkt is doen de panelen hun werk. Wat mij betreft een aanrader om mee te doen aan de veiling.’

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post