Hoorn: Start aanbesteding nieuw hockeycomplex bij A7

Reactie(s)
Akampioen_WFHC_hockey_Hoorn

Foto via wfhc.nl

HOORN – De gemeenteraad heeft positief besloten voor de West-Friese Hockeyvereniging (WFHC). De raad heeft akkoord gegeven om garant te staan voor de nieuwbouw van de clubaccommodatie van het nieuwe hockeycomplex aan de A7. Na het positieve raadsbesluit is de gemeente vandaag gestart met de aanbesteding van het nieuwe hockeyocomplex. Naar verwachting zijn in augustus 2014 de hockeyvelden klaar voor gebruik en in december 2014 de clubaccommodatie.

De stichting Det de Beus, opgericht door de West-Friese Hockeyvereniging (WFHC), heeft voor het investeren in duurzaamheidsvoorzieningen en het inrichten van de nieuwe clubaccommodatie een bedrag van maximaal 420.000 euro inclusief btw nodig. Commerciële banken lenen dit bedrag niet zonder dat er een gemeentegarantie is afgegeven. De garantie van de gemeente Hoorn betekent voor de WFHC dat de beperking in ledengroei wordt opgeheven en stelt de stichting in staat om de hockeysport in Hoorn en in West-Friesland naar een hoger plan te tillen.

Nieuw hockeycomplex

Het nieuwe hockeycomplex in het gebied nabij de Roskam moet de huidige hockeyvoorziening op de Nieuwe Steen vervangen. Het krijgt in totaal vier moderne water- en zandvelden. Hierdoor verdubbelt de hockeyvereniging in capaciteit. Momenteel is het niet mogelijk om nieuwe leden in te delen in teams omdat het huidige complex geen ruimte meer biedt. Elk weekend zijn er te weinig velden beschikbaar om alle thuiswedstrijden te spelen. Hierdoor moet een aantal teams op zaterdag uitwijken naar het Ados-complex. Dit behoort met de bouw van het nieuwe hockeycomplex tot het verleden. Nieuwe leden zijn dus weer van harte welkom!

WFHC wil investeren in duurzaamheidsvoorzieningen, zoals led verlichting en een waterreservoir voord de beregening van de twee watervelden. Dit komt het milieu en de exploitatie ten goede.

Start aanbesteding

De gemeente start vandaag met de aanbesteding van de aanleg van het nieuwe hockeycomplex. Het streven is om begin 2014 de definitieve opdracht te gunnen. Hierbij is het uitgangspunt dat het eerder door de raad verstrekte krediet taakstellend is. Met de start van het nieuwe hockeyseizoen, augustus 2014, willen de gemeente en WFHC de velden klaar voor gebruik hebben. Uiterlijk december 2014 moet ook de clubaccommodatie klaar zijn.

Samenwerking

Harmen Westra, voorzitter van WFHC, en wethouder Aart Ruppert zijn blij met de goede samenwerking die er is tussen de gemeente Hoorn en de hockeyclub.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post