Hoorn wil aan de slag met legale wietteelt

Reactie(s)

wiet_hash_hennepHOORN – Hoorn wil aan de slag met legale wietteelt. In een motie riep GroenLinks de burgemeester op om zo snel mogelijk met een voorstel te komen om in Hoorn een zogenaamd ‘Transparante Keten’ te organiseren. Deze motie werd met tegenstemmen van het CDA en Fractie Tonnaer aangenomen.

De partijen die voor stemden vinden dat er al veel te lang een vreemde situatie bestaat dat softdrugs legaal verkocht worden, maar nog altijd illegaal gekweekt moeten worden. Hierdoor zijn politie en justitie veel geld kwijt aan opsporing en vervolging. En daarbij gaat het geld nu naar het criminele circuit.

Meerderheid

Volgens een meerderheid van de raad kan gereguleerde wietteelt deze problemen oplossen en maakt dit controle op kwaliteit mogelijk. Daarom wil een meerderheid van de raad dat de burgemeester onderzoekt of het hanteren van de ‘Transparante Keten’ (www.detransparanteketen.nl) bekijkt. De raad vraagt de burgemeester om zo snel mogelijk te komen tot een Transparante Keten naar Hoorns model.

De burgemeester liet weten blij te zijn met de motie, en dit te zien als een aanmoediging om legale wietteelt verder op de agenda te zetten. Wel temperde de burgemeester de verwachtingen. Vanwege de complexe materie, verhoudingen in Den Haag en de diverse belangen zal er niet niet heel snel een raadsvoorstel op tafel liggen.

De motie werd gesteund door GroenLinks, SP, Hoorn Lokaal, VOCHoorn, VVD, D66, Hoorns Belang, HSP en Hoorn+, en werd daarmee aangenomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post