Kinderen De Tweemaster ontbijten met burgemeester Hoorn

Reactie(s)

schoolontbijt_HoornHOORN – Vanochtend ontbeten 24 kinderen van Daltonschool De Tweemaster samen met de burgemeester en wethouders in het stadhuis. Ze deden mee aan het Nationaal Schoolontbijt dat aandacht schenkt aan een goed ontbijt. De burgemeester ‘betaalde’ voor het ontbijt met een millenniumcheque aan War Child, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Onno van Veldhuizen opende het ontbijt met een anekdote over zijn oma. Zij was een gezonde eter en begon de dag altijd met een goed ontbijt. Dit maakte dat zij op haar vijfenzestigste nog een Russische dans kon doen.

Spontaan sprong Daniël op. ‘Dat kan ik ook. Zal ik laten zien hoe dat eruit ziet?’ Onder luid applaus showde hij zijn kunnen. Ook vertelde de burgemeester dat hij thuis met zijn vrouw en kinderen voor het eten het volgende ritueel heeft. Ze pakken elkaars handen en zeggen: ‘Wel bedankt voor het lekkere maal, eet maar smakelijk allemaal.’ Met dit ritueel werd ook het ontbijt op het stadhuis geopend.

‘Volgende jaar in Opmeer een gebakken eitje’

 

Aan de ontbijttafel spraken de collegeleden en de kinderen van groep zeven over van alles. Ook mochten de kinderen die dat wilden even het ambtsketen dragen. Lucas was blij dat hij een high five had gekregen van de burgemeester. ‘Ik had er al een van Ali B., en nu ook van de burgemeester!’ Aan het eind van het ontbijt schoof ook de burgemeester van Opmeer GertJan Nijpels even aan. Hij beloofde de kinderen dat ‘als ze volgende jaar bij hem komen, ze een gebakken eitje krijgen’.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post