Liever zelf huisbouwen? Zelfbouwcafé geeft advies en antwoorden

Reactie(s)

REGIO – Op 30 oktober organiseert de provincie Noord-Holland, samen met  gemeenten en woningcorporaties uit de regio’s Alkmaar en West-Friesland een zelfbouwcafé van 19.00 tot 21.30 uur in Hotel Jules in Heerhugowaard.

Het zelfbouwcafé is voor (nieuwe) zelfbouwers die een eigen droomhuis willen bouwen. De praktijk van A tot Z staat centraal. Het zelfbouwcafé is een avond vol informatie, inspiratie, kennis en ervaringen delen.

Wil je weten of zelfbouw iets voor jou is? Wil je weten wat de (financiële) mogelijkheden zijn in jouw regio? Zoek je nog een groep of een locatie? Of wil je tips om (samen) je eigen droomhuis te bouwen? Meld je dan nu aan voor het zelfbouwcafé!

Zelf bouwen in Hoorn

In de wijk Bangert en Oosterpolder is voldoende ruimte voor zelfbouwers. Er zijn zowel vrije kavels te koop als kavels bedoeld voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Bij het laatste bouw je samen met andere mensen je eigen droomwoning en houd je daarmee de kosten laag. Er is op dit moment een groep van jonge gezinnen die ruime vrijstaande woningen wil bouwen in de Bangert en Oosterpolder. Er is nog ruimte om aan te sluiten bij dit initiatief. Ook is er ruimte voor nieuwe initiatieven. Zie voor meer informatie www.hoorn.nl/cpo.

Liever een vrije kavel? Kijk dan op www.bangertenoosterpolder.nl voor de beschikbare vrije kavels.

Programma

Onder leiding van Ruben Maes:
19.00 uur          Ontvangst
19.30 uur          Welkom door gedeputeerde Wonen Joke Geldhof en gesprek met wethouder Ronald Louwman (Hoorn) en Bert Meijer (Castricum).
19.45 uur          Collectieve zelfbouw van A tot Z: hoe werkt het in de praktijk?
20.00 uur          In gesprek met zelfbouwers uit de regio: ervaringen en tips?
20.30 uur          Discussie en vragen aan deskundigen
21.30 uur          Afronding

Locatie

Hotel Jules, Gildestraat 2, 1704 AG Heerhugowaard

Aanmelden

Vrije entree. Direct aanmelden of via www.noord-holland.nl/zelfbouw.

 Meer informatie over (collectieve) zelfbouw in Noord-Holland, de subsidieregeling van de provincie en de zelfbouwcafe’s via www.noord-holland.nl/zelfbouw

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post