Modelspoorbeurs in Hoorn voor klein en groot

Reactie(s)

ModelspoorclubHOORN – Op zondag 3 november a.s. vindt van 10.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse modelspoorbeurs plaats in de OSG aan de Bontekoestraat 3 in Hoorn. Deze jaarlijkse modelspoorbeurs, die wordt georganiseerd door de Westfriese Modelspoor Club (de WMC) uit Wognum, is een waar walhalla voor de modelspoorliefhebber.

Spoorbanen

De volgende banen zijn te bewonderen: een H0-Marklin baan, in Duits-Hollandse stijl, een 0-baan, in Engelse stijl en een N-baan, in Amerikaanse stijl. Daarnaast is er een Legostad opgebouwd, compleet met Lego spoorbaan.

Voor de kids

Kinderen kunnen tijdens de beurs sowieso hun hart ophalen, voor hen is er een speciale kinderbaan op schaal H0. Kinderen mogen op de kinderbaan rijden en krijgen na afloop een machinisten diploma!

Dit jaar zullen er ook schaalmodel life steam treinen rijden op de buitenplaats en zal er een doorlopende demonstratie ‘bomen vervaardigen’ worden gehouden door de heren Jaap en Jarno Vriend. U kunt hen vragen stellen en desgewenst de materialen voor het maken van de bomen, aanschaffen.

Handel

Er zijn op de beurs ook een groot aantal handelaren aanwezig die een ruim assortiment aan nieuwe of tweedehands modelspoorartikelen/-materiaal aanbieden. Alles voor de modelspoorbaan is bij hen te verkrijgen tegen interessante prijsen. Van stoomloc tot rails. Van alle merken is er wel iets te vinden.

Tenslotte

Ook dit jaar is de Model Boten Club Hoorn aanwezig met prachtige modellen. De MBC Hoorn zal diverse modelboten tentoonstellen en er worden dioramas getoond met het thema WO II met Spitfires. Dit jaar is voor het eerst een kunststof modelbouw vereniging aanwezig. Deze vereniging stelt diverse kunststof modelbouwsels tentoon.

Entree en parkeren
Volwassene € 3,50, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar € 1,- (onder begeleiding van een betalende volwassene).
Locatie OSG aan de Bontekoestraat 3 in Hoorn. Parkeren is gratis. 
[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Bontekoestraat 3, Hoorn{}train.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post