Paaltje stopt motorrijder met hoge snelheid over dorpsstraat Zwaag

Reactie(s)

ZWAAG – Op vrijdagmorgen omstreeks 00.50 uur raakten twee personen gewond bij een eenzijdig verkeersongeluk op de Dorpsstraat in Zwaag. Het ging om een 34-jarige Grootebroeker en een 20-jarige man uit Bovenkarspel.

Een motoragent reed met zijn dienstmotor over de Dorpsstraat in Zwaag toen er vanaf de andere kant een motor aan kwam rijden met daarop twee personen. De motor reed met zeer hoge snelheid, mogelijk 150 km per uur over de Dorpsstraat en ook over de kruising met de Oostergouw. Toen de politieman zijn motor had gekeerd was de andere motor al uit het gezicht verdwenen.

De politie reed de meest logische route en kwam de motorfiets tegen op de kruising van de Dorpsstraat en de Torenwachter. De motor lag op de grond en de beide opzittenden bleken beenwonden te hebben. Vermoedelijk zijn zij in botsing gekomen met een paaltje. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De Grootebroeker, moest bloed afgeven. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. Bij controle bleek de motor niet verzekerd te zijn. De bestuurder had een ongeldig verklaard rijbewijs.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”16″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”52.661938, 5.052509{}firstaid.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post