Preventieve surveillances in Hoorn levert drie bekeuringen op

Reactie(s)

HOORN – De politie in Hoorn heeft afgelopen weekend preventief toezicht gehouden in verband met mogelijk overlastgevers in het kader van inbraakpreventie. Hierbij werd door de politie in meerdere gebieden zowel opvallend als onopvallend gesurveillerd. Ook werden de plekken in Hoorn bezocht, waar regelmatig overlastmeldingen worden gedaan door inwoners en gesurveilleerd werd in wijken waar recent is ingebroken.

De politie hield dit toezicht veelal in burgerkleding en controleerde behalve in de winkelgebieden ook in de woonwijken, o.a. op de Kersenboogerd, Risdam, Zwaag, de Klaproos, de Waterkers, Paardeweide, Korenbloem, Huesmolen, de Muntpark, de Florijn en het Aagje Dekenplein.

Tijdens dit toezicht werden meerdere groepen hangjongeren aangesproken, slechts een enkeling werd aangesproken op gedrag, het overgrote merendeel veroorzaakte geen enkele overlast.

In de Huesmolen kreeg een jongen een bekeuring, omdat hij op een snorfiets in het voetgangersgebied aan het rijden was en een Poolse jongeman kreeg een waarschuwing voor het bij zich hebben van bier op de openbare weg. Verder werd een man bekeurd die op het Aagje Dekenplein bier stond te drinken en zich niet kon legitimeren: hij werd aangehouden voor de wet ID en meegenomen naar het politiebureau. Met twee bekeuringen op zak werd de man, een 54-jarige inwoner van Hoorn, weer heengezonden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post