Rembrandt is jarig en trakteert in Westfries Musem

Rembrandt in Zwart-WitHOORN – Op maandag 15 juli, precies 407 jaar geleden, werd in Leiden molenaarszoon Rembrandt van Rijn geboren. En dat wordt gevierd. De eerste 100 bezoekers die op de verjaardag van Nederlands grootste kunstenaar ooit, het Westfries Museum bezoekt krijgt een heerlijk Rembrandt-gebakje, beschikbaar gesteld door bakkerij Otten.

In het museum in Hoorn is nog tot 28 juli de tentoonstelling Rembrandt in Zwart-Wit te zien, een prachtig overzicht van Rembrandt’s virtuoze etskunst. Het is bepaald geen doorsnee expositie. De etsen worden op een bijzondere manier toegelicht. Iedere bezoeker krijgt een tablet te leen met daarop informatie, filmpjes en uitdagende opdrachten, die je beter naar de etsen laten kijken.

Uiteraard heeft Rembrandt ook aan de jongere bezoekers gedacht. Hen trakteert hij op een hele nieuwe speurtocht door het museum, die begint met een merkwaardige brief in geheimschrift. Het geheim van William is nog de hele zomer in het museum te doen. Tot 18 jaar is de toegang tot het museum gratis.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant