Terugblikken op de Hoornse binneblijfstraat in ’40-’70

HOORN – Het Radio Hoorn programma Hoorn Huizen Straten en Mensen kijkt vanaf zondag 28 juli in vijf delen terug met oud bewoners Gerard Westmeijer en Wil den Oudendammer van de Jan Dirkczoon Binneblijfstraat in Hoorn.

binnenblijstraatZij spreken over de crash van de twee bommenwerpers in 1944 boven Hoorn, de eerste eigen gemaakte douche midden ’50 en de komst van het tweede tv toestel in Hoorn. Hoorn Huizen Straten en Mensen is elke zondag van 10.00 – 11.00 uur te horen op Radio Hoorn.

De Binneblijfstraat is recent veel in de aandacht geweest. Politiek en bewoners discussieerden over het opknappen van de woningen of het slopen voor nieuwbouw.  De straat blijkt uit de gesprekken met de oud bewoners een straat te zijn met veel verhalen.

Vijf weken achter elkaar kunt u de verhalen van toen nogmaals beluisteren. Het verhaal van Hoorn in de tijd tot de jaren ’70. Van de tweede wereld oorlog en hoe zij dat als kind hebben meegemaakt tot de opkomst van de techniek met het tweede tv toestel in Hoorn bij de familie Kloet.

Hoorn Huizen Straten en Mensen, elke zondag van 10.00 – 11.00 uur. Radio Hoorn is te ontvangen via  105.8 FM in regio West-Friesland, kanaal 785 op Ziggo radio en overal via ‘luister live’ op www.radiohoorn.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant