Uitslag West-Fries Stuk van het Jaar

Reactie(s)

HOORN – Afgelopen donderdagavond organiseerde het Westfries Archief een verkiezingsavond als afsluiting van de verkiezing voor het West-Friese Stuk van het jaar. Marianne Buisman, een van de auteurs van Pittige Moide, verzorgde een lezing over West-Friese vrouwen.

Alhoewel de einduitslag wekenlang vast leek te staan, was het achter de schermen toch nog spannend. In totaal kwamen ruim tweehonderd stemmen binnen, waarvan 48 in de laatste week. Ook tijdens de verkiezingsavond maakten de aanwezigen nog gebruik van de mogelijkheid om te stemmen.

De bouwtekening met bestek voor een West-Friese stolpboerderij won de verkiezing en is het West-Friese stuk van het jaar. Dit stuk is de inzending vanuit het Westfries Archief voor de landelijke verkiezing. Vanaf 1 oktober kunt u stemmen op dit stuk via www.onsdna.nl

westfries_stukvh_jaar2013De inzender van het winnende stuk, Gré Bakker-Bruijn, was beduusd, maar ook heel blij. Jarenlang deed zij onderzoek naar de geschiedenis van het dorp Venhuizen en naar de geschiedenis van deze boerderij in het bijzonder. Zo achterhaalde zij alle eigenaren en bewoners van de Buurt nr.34 sinds de herbouw in 1832 tot nu. Daar hield het niet op: ook de geschiedenis van de oorspronkelijke boerderij en de restanten van een kleiner en ouder vierkant van de boerderij hebben de interesse van Gré. Zij gaat verder op zoek naar de oorsprong van de stolp en haar bewoning om daar een artikel over te schrijven.

(afbeelding via www.westfriesarchief.nl)

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post