Varende expositie markermeer in Hoorn en Enkhuizen

Reactie(s)

HOORN – Op woensdag 16 oktober opent wethouder Ronald Louwman de varende expositie in Hoorn tijdens de Week van het Markermeer. De expositie is een initiatief van de projectorganisatie Markermeer/IJmeer – natuurlijk ontwikkelen. Donderdag 17 oktober is de expositie in Enkhuizen.

De varende expositie bestaat uit 12 foto- en informatiepanelen over lopende en toekomstige ontwikkelingen in, aan en rondom het Markermeer. Enkele voorbeelden zijn de luwtemaatregelen bij het Hoornse Hop en de Markerwadden.

Het doel van de expositie om een breed publiek te informeren over het Markermeer. De expositie is in Hoorn van 13:15 tot 17:00 uur open voor publiek. Daarna vaart de boot door naar Enkhuizen.

De organisatoren heten iedereen van harte welkom.

Week van het Markermeer

Met de week van het Markermeer wordt een week lang in diverse plaatsen aan het markermeer aandacht besteed aan het natuurlijk ontwikkelen van dit meer.

Maandag 14 oktober:             Almere Haven, Sluiskade, expositie van 13.15 – 17.00
Dinsdag 15 oktober:                Volendam, Zuideinde, expositie van 13.15 -17.00
Woensdag 16 oktober:           Hoorn, buitenhaven houten Hoofd, expositie van 13.15 – 17.00
Donderdag 17 oktober:          Enkhuizen, buitenhaven onder de Drommedaris, expositie van 13.15 -17.00
Ma. 14 t/m  vr. 18 oktober:   Lelystad, hal van het provinciehuis (Visarenddreef 1), van 09.00 tot 17.00

Het Markermeer

Tussen Noord-Holland, Flevoland en het IJsselmeer ligt het Markermeer. Een prachtig gebied voor natuurliefhebbers, watersporters en de bewoners aan het water. Een gebied ook dat  in de toekomst enorme kansen biedt voor de aantrekkelijkheid van de metropoolregio,  Maar het Markermeer kent ook problemen zoals de hoeveelheid slib die het ecologische systeem in de war brengt. De gevolgen zijn van grote invloed op de kwaliteit van het water. Er zijn proeven, onderzoeken en ontwikkelingen gaande die de problemen en oorzaken beetpakken. Het Rijk, provincies, gemeenten, Natuurmonumenten en vele maatschappelijke organisaties houden zich bezig met de kwaliteit van het Markermeer in allerlei opzichten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post