Waar staat de gemeente Hoorn?

Reactie(s)

Hoorn_gemeentelogoHOORN – De gemeente Hoorn doet mee aan grootschalig kwaliteitsonderzoek. Dit weekend krijgen 1.200 willekeurig gekozen inwoners uit Hoorn een vragenlijst. Ook bezoekers van het stadhuis krijgen vanaf maandag 7 oktober een enquête uitgereikt.

Het gemeentebestuur van Hoorn vindt het belangrijk te weten wat inwoners van de gemeente vinden. Hoe denken zij over hun woonomgeving? Wat is hun oordeel over het gemeentebestuur? Wat vinden zij van de gemeentelijke regels? Hoe ervaren zij de dienstverlening door de ambtenaren? Om dat te meten doet de gemeente, samen met andere gemeenten, iedere twee jaar mee met het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Tussentijds voert de gemeente verdiepende onderzoeken uit. De meest recente is dit jaar gehouden. Daarvan worden de resultaten binnenkort besproken.

‘Ik hoop dat veel mensen meedoen aan het onderzoek, zodat we een zo representatief mogelijk beeld krijgen. Het is voor ons een belangrijke indicator om te zien of onze inspanningen voor een betere dienstverlening effect hebben.’, aldus wethouder Peter Westenberg.

Waar staat je gemeente?

Hoorn doet samen met andere gemeenten mee aan het onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’. Dit is ontwikkeld op initiatief van de Vereniging van Gemeentesecretarissen en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De enquête is een van de manieren om er achter te komen hoe de inwoners over de gemeente denken. Ook de bezoekers van het stadhuis krijgen een vragenlijst voorgelegd. Deze richt zich onder meer op de dienstverlening aan de balies.

Resultaten

In maart 2014 worden de resultaten van het onderzoek openbaar gemaakt, onder andere op de website www.waarstaatjegemeente.nl. Hierbij is het mogelijk de Hoornse resultaten te vergelijken met die van andere gemeenten die evenals Hoorn aan het onderzoek hebben meegedaan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post