Weer Pop Up Paviljoen op de Westfriese Omringdijk

paviljoen_Hoorn_2HOORN – Van zaterdag 13 juli tot 12 augustus 2013 zal ook dit jaar het tijdelijke horecapaviljoen Zeespiegel op de Westerdijk in Hoorn haar plek aan zee veroveren. Elk weekend worden gasten verrast met een divers aanbod op muzikaal, cultureel én sportief gebied en uiteraard een drankje en hapje. Dit jaar werkt het paviljoen samen met programmabureau Westfriese Omringdijk: een programma vol Westfriese bespiegelingen aan zee!

De Zeespiegel als ‘aanjager’

Het paviljoen is een ode aan de Hoornse Kustlijn. De Zeespiegel laat de bezoeker Hoorn als waterstad beleven. Het paviljoen nodigt uit om al uitkijkend over het Markermeer te mijmeren, te zwemmen, te varen en de zomer aan het water van Hoorn te beleven. En te genieten: Het Huis Verloren biedt een kleine lekkere kaart aan.

Programmering Westfriese Omringdijk

Maar er is meer: programmabureau Westfriese Omringdijk heeft een strandbibliotheekkast ingericht in samenwerking met Probiblio, met Westfriese boeken, diverse fietsroutes door Westfriesland en informatie over de kustvisie van gemeente Hoorn. Elk weekend worden hier Westfriese bespiegelingen gehouden door bekende Westfriezen rond een uur of 15.00. Denk hierbij aan Michiel Bartels, gemeentelijk archeoloog van gemeente Hoorn over het archeologisch onderzoek tussen Hoorn & Enkhuizen, Ina Broekhuizen met Westfriese gedichten uit haar nieuwste boek ‘Een lied over doik’, Willem Messchaert, dijkdeskundige over het leven van de dijk en niet te vergeten Jos Halfweeg zelf, architect en initiatiefnemer van De Zeespiegel over het DNA van Hoorn.

Opening

Zaterdag 13 juli wordt het paviljoen geopend om 16.00! Met warme woorden van wethouder Ronald Louwman en programmamanager van de Westfriese Omringdijk Ellen Klaus. De eerste bespiegelingen van de komende maand… Kom dus langs om te genieten van al het moois dat Hoorn aan zee en de Omringdijk te bieden hebben. Trek je slippers aan! Kijk voor meer informatie over paviljoen de Zeespiegel op www.zeespiegelhoorn.nl of op www.westfrieseomringdijk.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant