West-Friesland: Geef inbrekers geen kans

Reactie(s)

WEST-FRIESLAND – Inbrekers zien met deze dondere dagen hun kans om in te breken. Het gebeurde de afgelopen dagen vaker in West-Friesland dan voorheen. In de donkere maanden zijn inbrekers slecht te zien dus slaan ze toe. Voor extra bewustwording wordt 1dagniet op 11 december georganiseerd; 1 dag géén inbraken!

De politie en de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Opmeer en Stede Broec werken samen aan inbraakpreventie.

[box style=’info’]

Tips om inbraken tegen te gaan

  • Zorg voor een bewoonde indruk: laat buren of kennissen de post weghalen. Of vraag ze om uw huis een beetje in de gaten te houden door bijvoorbeeld de planten water te geven. Een tijdschakelaar op de lamp zorgt dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.
  • Zorg ervoor dat u ook uw schuur of tuinhuisje beveiligt en zet uw fiets in het schuurtje op slot.
  • Let erop dat kostbare spullen, zoals een laptop, tablet of smartphone niet op een zichtbare plek staan. Ook paspoorten zijn gewild bij inbrekers.
  • Houd rekening met wat u plaatst op de sociale media. Live vakantieverslagen, foto’s en filmpjes via blogs, facebook of twitter kunnen ook bekeken worden door de inbreker.

[/box]

Meer informatie

Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u op vakantie gaat op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Naast deze maatregelen is het ook belangrijk dat uw woning aan een aantal veiligheidseisen voldoet. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij.

Het burgerinitiatief 1dagniet maakt zich sterk voor 1 dag per jaar geen woninginbraken. Dit jaar is dat 11-12-2013. Op de website vindt u tips om woninginbraak te voorkomen en u kunt er uw eigen tips tegen woninginbraak delen of uw initiatief doorgeven.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post