Westfries Museum grijpt naast Artifex Award

Reactie(s)

HOORN – Maandag 28 oktober is in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam de Artifex Award uitgereikt, de jaarlijkse vakprijs voor musea die zich onderscheiden als cultureel ondernemer. Het Westfries Museum was voor de derde keer op rij genomineerd. De Artifex Award 2013 ging echter naar De Kunsthal uit Rotterdam voor hun aanpak van de tentoonstelling over ontwerper Jean Paul Gaultier, die in drie maanden maar liefst 170.000 bezoekers trok.

Het Westfries Museum bevond zich als genomineerde voor de Artifex Award in een indrukwekkend gezelschap. Naast de uiteindelijke winnaar De Kunsthal waren ook het Spoorwegmuseum in Utrecht, Fotomuseum FOAM in Amsterdam en de Nederlandse Museumvereniging genomineerd.

Het Westfries Museum dong mee naar de award met ‘Het dossier Coen’, het project uit 2012 waarmee het museum inspeelde op de verhitte discussie rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen. De jury prees het museum voor de wijze waarop het er in was geslaagd nieuwe bezoekers te trekken door een historisch thema op een zeer creatieve manier actueel en relevant te maken.

Museumdirecteur Ad Geerdink; “Ik zie de nominatie voor de Artifex Award als een zeer motiverende klop op de schouder, voor het hele museumteam. Tijdens de uitreiking was er applaus voor het feit dat wij er als relatief klein museum voor de derde keer op rij in waren geslaagd met een aansprekend project door te dringen tot de laatste vijf. We hebben ons opnieuw in de kijker gespeeld en dat legt het museum geen windeieren. Uiteraard had ik de Artifex Award  graag gewonnen, maar eerlijk is eerlijk, De Kunsthal is een terechte winnaar.”

Video Het Dossier Coen

Het Westfries Museum heeft voor de Artifex Award inzending samen met Creative Studio Grapefruit Moon uit Hoorn een prachtig filmpje gemaakt over ‘Het Dossier Coen’.

Dossier Coen from Westfries Museum on Vimeo.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post