Westfries Museum opnieuw genomineerd voor vakprijs

Reactie(s)

HOORN – Het Westfries Museum is genomineerd voor de Artifex Award 2013. Deze vakprijs, in het leven geroepen door Cultureel Organisatiebureau Artifex uit Amsterdam, wordt jaarlijks uitgereikt aan musea die zich onderscheiden op het gebied van cultureel ondernemerschap. De concurrentie is stevig. Want ook het Spoorwegmuseum, fotografiemuseum Foam, De Kunsthal en de Nederlandse Museumvereniging dingen mee naar de Awards. Het museum eindigde zowel in 2010 en 2012 als tweede.

Het Westfries Museum is genomineerd voor het project ‘De zaak Coen’,  waarmee het in 2012 inspeelde op de verhitte discussie rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen. Dit leverde behalve een bijzondere expositie in de vorm van een rechtszaak ook een prachtige glossy op, de ‘Coen’, waarin met een knipoog naar de populaire ‘personal magazines’ de historische persoon Coen van vele kanten wordt belicht. De kracht van het project was de inbreng van de bezoeker zelf, die als jurylid zelf een oordeel mocht vellen over Coen.

Het project sluit naadloos aan bij het thema van de Artifex Award 2013; MUSEA VAN NU. Hoe je in de huidige tijdsgeest succesvol kunt ondernemen .. Met als leerschool het verleden om het heden te trotseren!

De uitreiking van de awards 2013 vindt plaats op 28 oktober in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, de winnaar van vorig jaar.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post