Wie worden Cruyff Courts Kampioen in Hoorn?

Reactie(s)

HOORN – Woensdag 30 oktober 2013 is de Hoornse finale van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. Dan strijden jongens- en meisjesteams van Hoornse basisscholen op het Cruyff Court Risdam om de titel ‘het beste team van Hoorn’ en een plek in de regionale kwartfinale.

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is een schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en de Johan Cruyff Foundation. Ieder jaar vindt het toernooi op een ander Cruyff Court in Hoorn plaats. De afgelopen weken streden 41 teams uit Hoorn om een plek in de finale. In de finale spelen ze niet alleen om de titel ‘het beste team van Hoorn’, maar ook om een plek in de regionale kwartfinale in Den Helder.

Speelschema teams

Acht teams hebben een plek in de finale behaald. De meisjesteams van de scholen De Wingerd, Jules Verne en De Rank zijn door naar de finale. De jongensteams van de scholen Dynamis, Bockxmeerschool, Piramide, Mariaschool en Troubadour hebben een plek behaald. De finale wordt gespeeld op woensdag 30 oktober 2013 op het Cruyff Court Risdam aan de Hoefblad in Risdam Noord. Iedereen is welkom om de teams aan te moedigen. Het programma ziet er als volgt uit:

Tijdstip Activiteit Wie
13.00-13:30 uur Wedstrijden Meisjesteam van De Wingerd, Jules Verne en De Rank
13.35-13.45 uur Prijsuitreiking Meisjes
13.45-15.45 uur Wedstrijden Jongensteam van Dynamis, Bockxmeerschool, Piramide,Mariaschool en Troubadour
15.45-15.55 uur Prijsuitreiking Jongens

Drie Cruyff Courts in Hoorn

De gemeente Hoorn heeft Cruyff Courts in de wijken Kersenboogerd, de Grote Waal en Risdam-Noord. Op deze velden kunnen jongeren uit de wijk elkaar ontmoeten en met elkaar sporten. Respect, integratie en samen spelen staan daarbij centraal.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post