Fusie sportverenigingen Andijk gaan voor ‘Sportpark Andijk’

Reactie(s)

ANDIJK – Nadat de afdelingen Voetbal en Korfbal van Asonia en AVV (Andijker Voetbal Vereniging) zich hebben voorgenomen te fuseren, hebben zij een intentieverklaring met de gemeente Medemblik ondertekend. De verenigingen geven daarbij aan dat de fusievereniging het ‘Sportpark Andijk’ aan de Kleingouw als thuisbasis zal gebruiken. Momenteel is dit sportpark in gebruik door AVV.

Ondertekening sportpark AndijkOp dinsdag 18 juni ondertekende wethouder Kasper Gutter namens de gemeente Medemblik op de middenstip van het hoofdveld van AVV de overeenkomst over de inrichting en aanpassingen van het sportpark. Voor Asonia Omni ondertekende secretaris mw. A. van Diepen de overeenkomst (voorzitter H. Nieuwenhuizen ondertekent later). Van Voetbalvereniging Asonia ondertekenden voorzitter J. Kwantes en secretaris G. de Boer. Voor korfbalvereniging Asonia hanteerden voorzitter P. de Vries en secretaris mevrouw E. Spil de pen voor de ondertekening. Vanuit de Andijker Voetbal Vereniging (AVV) ondertekenden voorzitter mevrouw M. Deen en secretaris mevrouw C. Rood. Na afloop toonden de bestuursleden de huidige shirtjes, er wordt nu nagedacht over een nieuwe clubtenue.

De verenigingen hebben een technische commissie samengesteld die nauw met de gemeente samenwerkt bij de ontwikkeling van het sportpark. Om de capaciteit af te stemmen op de nieuwe vereniging wordt het gehele park grondig aangepakt. Het verenigingsgebouw wordt uitgebreid met 8 kleedkamers en ook de kantine wordt fors uitgebreid. Er komen drie nieuwe voetbalvelden, waarvan twee van kunstgras. Er komt een kunstgras korfbalveld en een nieuw handbalveld. De nieuwe accommodatie wordt in september 2014 in gebruik genomen.

 

De fusie betekent dat het complex van Asonia, in het centrum van Andijk, gaat verlaten. De gemeente wil hier in de toekomst woningen bouwen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post