Aanhouding brute overval woning zandwerven uit 2009

Reactie(s)

SPANBROEK – Een 27-jarige man uit Alkmaar is dinsdagochtend aangehouden voor betrokkenheid bij een overval die op zondag 19 april 2009 plaatsvond op een woning aan Zandwerven in Spanbroek.

De toen 60-jarige bewoner en zijn vrouw lagen die ochtend rond 04.00 uur te slapen toen er drie mannen hun slaapkamer binnenkwamen. De mannen wilden geld hebben en bedreigden het echtpaar met een vuurwapen. Toen bleek dat er geen geld in de woning aanwezig was dwongen de mannen de vrouw mee te gaan in een auto, op weg naar het bedrijf waar het echtpaar eigenaar van was. Op de Noordspierdijkerweg in Spierdijk vloog de auto uit de bocht en raakte te water. De vrouw kon ontkomen aan haar belagers. Deze gingen er vandoor. De slachtoffers liepen door de overval lichte verwondingen op aan hun gezicht en werden behandeld door een arts.

Onderzoek

Uit een ander onderzoek kwam informatie naar voren over de overval uit 2009. Na verder onderzoek kwam het overvallenteam op het spoor van de 26-jarige verdachte. De politie verwacht in deze zaak binnenkort meer verdachten aan te houden.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Zandwerven, Spanbroek{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post