5 t/m 7 september Kunst & Cultuurweekend in Hoorn

Reactie(s)
Kunst_Cultuur_Weekend_Hoorn_2

Foto HKC

HOORN – Voor de tiende keer is Hoorn op 5, 6 en 7 september het kloppend hart van de kunst- en cultuursector in Westfriesland. Stichting Hoorn Kunst & Cultuur organiseert dan als vanouds het gelijknamige culturele weekend als start van het culturele seizoen. De tiende editie wordt dit jaar een extra feestelijke  grootse opening op vrijdagavond 5 september.

Kunstmarkt

Met ruim 200 kunstenaars uit diverse delen van Nederland is de Kunstmarkt in tien jaar tijd uitgegroeid tot de grootste van Nederland en daarmee een topevenement. Meer dan 35.000 mensen weten jaarlijks de Hoornse Kunstmarkt te vinden. Er is een grote diversiteit aan aanbod: schilderijen, grafiek, tekeningen, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek.

Montmartre

Op dit speciale kunstenaarsplein zijn professionals ter plekke aan het werk. Dit zorgt niet alleen voor een prettige interactie tussen kunstenaar en publiek, de kunstenaars geven ook graag uitleg over hun manier van werken en inspireren op deze manier menig amateur kunstenaar.

Cultuurmarkt

Bezoekers van de cultuurmarkt vinden een compleet overzicht van bijna alle culturele activiteiten in Westfriesland. Ook hier is het veelzijdige aanbod van de regionale musea en theaters verrassend te noemen. De Hoornse musea zoals het Westfries Museum, het Museum van de 20e eeuw maar ook musea uit de regio zoals uit Enkhuizen en Medemblik zijn vertegenwoordigd.

Voor de jeugd

Hoorn Kunst & Cultuur is er zeker ook voor de kinderen en de jeugd. De Roode Steen in Hoorn vormt al jaren het culturele jeugdplein. Er worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen kunnen kijken, luisteren en vooral doen.

Samenwerking

Naast de eigen activiteiten van Stichting Hoorn Kunst & Cultuur presenteren ook veel andere instellingen hun programma aan het publiek. Schouwburg het Park, Cinema Oostereiland Hoorn, de Kunst Etalage Route, het Talententheater, Theater het Pakhuis, de Hoornse Havenconcerten, de Hoornse Galeries en de open atelierroute van Kunstenaarscentrum De Boterhal.

[box style=’info’] Het complete programma van Hoorn Kunst & Cultuur is hier te lezen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. [/box]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post