Hoofdsponsor loopt alvast Unicefrun West-Friesland

Reactie(s)

RonOfferman_breedMEDEMBLIK – Gedwongen door een noodzakelijke operatie aan zijn schouder op maandagochtend 22 september besloot Ron Offerman afgelopen week om zijn 10 Engelse mijl van de unicefrun West-Friesland niet op 26 oktober te lopen, maar afgelopen zondag.

Onder toezicht

Ondanks het feit dat hij nog in de opbouw van de trainingsfase zat en ondanks de aankomende operatie, wilde Ron de uitdaging aan en klonk zondagochtend om 9 uur zijn startschot. Onder toezicht van Unicef en de organisatie van de unicefrun West-Friesland en samen met een aantal loopvrienden werd het parcours van de 10 Engelse mijl in iets minder dat 1 uur en 40 minuten afgelegd.

Fietsende drinkposten

De fietsende drinkposten werden door zoons Teun en Dirk bemand. De laatste kilometers heeft Teun zijn fiets laten staan en zelf meegelopen. Een prefecte training voor zijn unicefrun West-Friesland: op 26 oktober loopt hij de 4 km.

Onthaald en gesteund door zijn gezin en medelopers was Ron na afloop vooral blij dat hij zich vandaag zo heeft kunnen inzetten voor de actie van Unicef ‘We gaan voor 0’. Naast zijn commitment met Stimulanza als hoofdsponsor heeft de actie ‘Ron loopt voor Unicef’ ruim 1100 euro opgebracht. Een geweldig resultaat waar Unicef heel gelukkig mee is. Alles telt voor het terugdringen van de kindersterfte, onder andere door te voorzien in schoon drinkwater.

Unicefloop

Naast de unicefrun West-Friesland op 26 oktober is aankomende zaterdag 27 september is de beroemde Unicefloop. De Unicefloop wordt dit jaar voor de 38e keer gehouden en is voor Unicef altijd een hele mooie opbrengst: kinderen worden, ook door gastlessen op school in aanraking gebracht met het werk van Unicef en helpen een handje “met hun voeten” door te lopen en sponsorgeld op te halen. Vorig jaar was dit bijna 17.000 euro!

De Unicefloop wordt gehouden vanuit het Streekbos Bovenkarspel en zijn 3 afstanden: Kabouterroute van 2,5 km, de looproute van 5 km en de looproute van 10 km.

Zowel voor de Unicefloop als de unicefrun West-Friesland geldt dat de volledige opbrengt ten goede komt aan de actie We gaan voor 0.

 

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het terugdringen van de kindersterfte en zorgen voor schoon drinkwater voor elk kind, dan kan dat door het sponsoren van de schoolkinderen die zaterdag a.s. meelopen tijdens de Unicefloop. Maar u kunt ook zelf meedoen aan het hardloopevenement op zondag 26 oktober. Schrijf u in voor 4 km of 10 Engelse mijl en laat u sponsoren als HERO FOR ZERO. Meer informatie en inschrijven kan via deze website: www.unicefrunwf.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post