Jeugd vindt dat alcohol met kermis moet kunnen

Reactie(s)
Later  op de middag met zon

Foto van Lappendag Kermis Hoorn 2014

HOORN – Middels een brief aan de leden van de Hoornse raad beantwoord Burgemeester Onno van Veldhuizen de artikel 43 vraag over de alcoholcontroles tijdens de kermis in Hoorn. De dagelijkse controles door stadstoezicht en de politie heeft geleid tot 1 boete en over de honderd waarschuwingen.

Verslag burgemeester

Burgemeester Onno van Veldhuizen werd voor de kermis in Hoorn aangesproken over na nieuws dat de gemeente Hoorn strenge leeftijdscontrole alcohol met de kermis zou uitvoeren. Laat werd de berichtgeving uitgelegd als ‘focus op naleving en niet handhaving‘. De burgemeester gaf toen aan dat hij na de kermis verslag over de bevindingen zou uitbrengen.

‘Kennen de regels’

In de brief de burgemeester dat men de indruk heeft dat jongeren onder de 18 jaar zich tijdens de kermisperiode slecht houden aan de nieuwe regels. Uit de gesprekken blijkt dat jongeren weten dat ze geen alcohol mogen drinken, maar zelf van mening zijn dat dit tijdens de kermis moet kunnen. Afhankelijk van de toestand waarin de minder jarige zich op dat moment begaf, zijn ook de ouders gewaarschuwd. Dit is in vijf gevallen gebeurd.

Nu vaker boetes

De ene boete Drank- en Horecawet werd gegeven aan een 17 jarige jongen die een grote mond ozette toen hij werd aangesproken op zijn alcohol bezit.  Tijdens de controles zijn ook boodschappen vol met zelf meegebrachte dranken afgepakt door de politie.  De resultaten van de gesprekken met toezichthouders en de politie geeft de burgemeester aan vaker de boetes worden uitgedeeld. Want de regels zijn bekend, maar worden bewust genegeerd.

Drank- en horecaverordening 2014

Op 23 september zal de burgemeester de uitvoering van de drank- en horecaverordening 2014 bespreken. Hierin worden ook de toegangstijden en horecasluitingstijden besproken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post