Kentekenparkeren nu in binnenstad Hoorn

Reactie(s)

kenteken_hoorn_kenjijhemalHOORN – Vandaag, woensdag 10 september gaat de gemeente Hoorn over op kentekenparkeren in de binnenstad van Hoorn. De oude parkeerautomaten hebben plaats gemaakt voor nieuwe exemplaren waar je alleen met je pinpas kunt betalen en je kenteken moet invoeren.

Betalen met muntgeld kan dan alleen nog in de parkeergarages ’t Jeudje en Schouwburg het Park. Betaling met chipknip komt vooruitlopend op landelijke afschaffing te vervallen. Uiteraard blijft het mogelijk om via de mobiele telefoon parkeergeld te betalen.

“In den lande is al bewezen dat kentekenparkeren zowel voor de parkeerder als voor de parkeercontroleurs efficiënt, kostenbesparend en handig is. Je hoeft bijvoorbeeld niet terug naar je auto om een kaartje achter de voorruit te leggen,” aldus de verklaring op de gemeentewebsite van Hoorn.

Campagne

Hoorn heeft de afgelopen maanden parkeerders informeert over het nieuwe kentekenparkeren. Tijdens de kermis stond er een speciale auto geparkeerd en met dit kenteken kon men kans maken op een dinerbon.  Op de gemeentelijke website staat in tekst en beeld hoe het betaald parkeren op straat gaat werken.

[box style=’info’]

Meer informatie

Handig: Er is een mobiele website met uitleg: www.hoornparkeert.nl. Voor het stellen van vragen en de laatste nieuwtjes is er een pagina op Facebook: www.facebook.com/hoornparkeert. [/box]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post