Koninklijk onderscheiding voor supervrijwilliger Cor Molenaar

Reactie(s)

KO voor de heer molenaar opspeldenOOSTERBLOKKER – Zondag 21 september ontving Cor Molenaar uit handen van burgemeester R.J.H. van der Riet een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd verrast tijdens de Vriendendag Pancratius in Oosterblokker. 

Grote verrassing

Tijdens de Vriendendag in de Pancatiuskerk sprak burgemeester Van der Riet de aanwezige vrijwilligers toe. Met de woorden: “En nu ik hier toch ben…”, gingen er deuren achterin de kerk open en kwam de familie van de heer Molenaar de zaal binnen. Een grote verrassing, want de burgemeester kwam blijkbaar niet alleen om de groep vrijwilligers te toe spreken. In het bijzijn van zijn familie ontving Cor Molenaar vervolgens een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. 

Drijvende kracht

Al vele jaren is Cor Molenaar penningmeester van de Stichting Behoud Kerk Oosterblokker en van de Beheer- en Exploitatiestichting van het Cultureel Centrum Burgemeester Van der Riet de heer en mevrouw MolenaarPancratius (CCP). Sinds 1989 doet dit monumentale gebouw dienst als multifunctioneel, sociaal-cultureel centrum onder de naam Cultureel Centrum Pancratius. Naast het penningmeesterschap vervult de heer Molenaar ook de beheerderstaken, helpt hij bij het inrichten bij evenementen en de catering. Daarmee is Cor Molenaar één van de drijvende krachten van het CCP. 

De Krijgsman in Oosterblokker

In 1997 werd Cor Molenaar bestuurslid van de Stichting Behoud Molen de Krijgsman in Oosterblokker. Het hoofddoel was geld genereren om de restauratie van de molen te bekostigen. Mede door de inbreng van de heer Molenaar is dit gelukt. Naast deze restauratie heeft de stichting ook geregeld dat er een bezoekerscentrum gebouwd werd met een koffie- en theehuis.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post