Meevliegen met watervliegtuig ‘Catalina’ vanaf Hoornse Hop

Reactie(s)
Foto Micheal Prophet

Foto Micheal Prophet

HOORN – Op zaterdag 6 september en zondag 7 september 2014 zal op het Hoornsche Hop een uniek evenement plaatsvinden met een historisch karakter: Flying Hoorn. Speciaal voor dit evenement zal de PBY-5A ‘Catalina’, een uniek watervliegtuig uit 1941, zal zaterdag en zondag diverse keren landen en opstijgen vanaf het water. Historische boten van Stichting Varend Erfgoed en twee landingsvaartuigen van Keep Them Landing varen op het water.

Meevliegen

Voor de tweede keer komt de Catalina naar Hoorn. Projectfactor organiseert Flying Hoorn 2014 en heeft er voor gezorgd dat dit unieke watervliegtuig weer naar het Hoornse Hop komt. De Catalina zal op zaterdag drie en zondag vier vluchten gaan maken vanaf het Markermeer. Vanuit comfortabele stoelen heeft u een fantastisch uitzicht en het is mogelijk tijdens de vlucht over de schouders van de piloten mee te kijken. Een vlucht zal circa 30 min. in beslag nemen. Meevliegen is mogelijk als u donateur van de Stichting Vrienden van de Catalina wordt, en dit kan via de website van FlyingHoorn.nl

Ook voor toeschouwers

Voor bezoekers, die niet meevliegen, is het mogelijk om mee te varen met een historische landingsvaartuig van Keep Them Landing of een historische boot van stichting Varend Erfgoed Hoorn. Kaartjes voor het meevaren met de landingsvaartuigen zijn op zaterdag en zondag te koop op het terrein bij restaurant ZUID-eten en bij stichting Varend Erfgoed Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post