Onduidelijkheid over betaald parkeren op zondag

Reactie(s)

HOORN – Op zondag 14 september geldt er vrij parkeren. Er was verwarring over de vraag of 14 september een superkoopzondag is. Vanwege de verwarring hebben burgemeester en wethouders besloten dat er 14 september geen betaald parkeren is.

Onduidelijheid

SamirBashara_foto

Wethouder Samir Bashara (GroenLinks)

Op sociale media wordt er veel geklaagd over het wisselende beleid en daardoor onduidelijkheid over wel of niet betaald parkeren op zondag in het centrum van Hoorn. Ellen van der Knaap-Hamaker via Facebookpagina HoornKiest2014: “Het blijft een warrig beleid, de ene zondag wel, de andere weer niet. Op deze manier is het voor burgers niet meer te volgen. ” Wethouder Samir Bashara kent de discussie. “Veel gehoord en begrijpelijk signaal. We gaan o.a. daarop evalueren.

Nieuwe situatie

Toch is wethouder Samir Bashara niet helemaal blij met deze discussie. Zeker omdat hij het gevoel heeft dat er vooral naar de gemeente als schuldige wordt gewezen. “Ik blijf het wel bijzonder vinden dat de schuld zo nadrukkelijk bij de gemeente wordt gelegd. Het is een nieuwe situatie die voor alle betrokkenen nieuw gedrag vraagt. Gemeente, ondernemers, evenementenorganisaties, etc. Het is de OSH geweest die deze data heeft gekozen en doorgegeven. Als er dan iets verandert, ligt daar m.i. ook de verantwoordelijkheid om daarover te communiceren. Die verantwoordelijkheid is niet genomen. ”

Gesprek met OSH

Bashara vervolgt zijn betoog: “Wij hebben als gemeente wél op diverse manieren gecommuniceerd welke data tot superkoopzondag waren benoemd en dus betaald parkeren kennen. Dat is kennelijk toch niet bij iedereen geland. Dat kan gebeuren, maar aan wie ligt dat? Ik denk dat het vruchtbaarder is om te kijken hoe dit soort dingen voorkomen kan worden. Ik ga in elk geval op zeer korte termijn met de OSH in gesprek, want hoe zij de bal nu bij de gemeente leggen is bijzonder oneigenlijk,” aldus de wethouder op de Facebookpagina HoornKiest2014.

Superkoopzondag

Op koopzondagen geldt betaald parkeren in de Hoornse binnenstad. De eerstvolgende superkoopzondag is 28 september. Die dag moeten bezoekers van de Hoornse binnenstad betalen voor het parkeren.  Op SpeeldagNL, zondag 21 september met veel activiteiten voor kinderen, is er wel weer vrij parkeren in Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post