Open Monumentendag Drechterland ‘Op reis in de tijd’

Reactie(s)


DRECHTERLAND –  Sinds 2010 doet Drechterland mee met opengestelde monumenten en een fietsroute. Op zaterdag 13 september doet Drechterland voor de vijfde keer mee aan de Open Monumentendag. Er zijn tien opengestelde monumenten en diverse activiteiten.

Behalve monumenten als kerken en windmolens zijn tijdens de Open Monumentendag ook altijd enkele particuliere monumenten opengesteld. Dit biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in een bijzondere woning of boerderij in onze gemeente.

Programma 2014

BurgemeesterswoningVanwege het thema ‘Op reis’ zijn er op verschillende plaatsen in de gemeente Drechterland oldtimers te bezichtigen. In Oosterblokker kunt u een ritje maken met een paardentram. In de afmijnzaal is een expositie met als onderwerp ‘Reis in de tijd’. Wilt u weten wat een rechtszaak uit 1755 te maken heeft met het thema ‘Op reis’ ? Doe mee aan de workshop in het Koggehuis in Venhuizen en u weet het antwoord.
In het kerkje van Oosterleek is een expositie over de oude tramlijn van Venhuizen. Uitgebreide informatie over alle openstellingen en activiteiten vindt u in het programma (pdf).

Inzet vrijwilligers

De Open Monumentendag Drechterland zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van vele vrijwilligers. Dit zijn bijvoorbeeld de eigenaren en beheerders van de opengestelde monumenten. Zij stellen hun pand belangeloos open om iedereen ervan te laten genieten. Daarnaast zijn dit de leden van de drie historische verenigingen in de gemeente Drechterland:

  • Historische Vereniging Blokker
  • Historische Vereniging Suyder Cogge
  • Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post