‘Penningmeester weer blij na giften’

Reactie(s)
Afbeelding via SARWDS.nl

Afbeelding via SARWDS.nl

WIJDENES – Penningmeester en de vrijwilligers van reddingsstation kijken weer blij. Reddingboot De Gooier is vele maanden geleden overgenomen van de KNRM, onder voorwaarde dat het in 3 jaar tijd de koopsom zouden terugbetalen. Die uitdaging werd nog groter omdat om De Gooier weer inzetbaar te krijgen moest het nodige sloop-, zaag-, timmer-, schuur- en verfwerk worden verricht. Iets waar de penningmeester niet heel blij van werd, want de kas leek leeg te raken voordat De Gooier vaargereed zou zijn. Giften van de Rabobank en Gemeente Drechterland kleuren de cijfers weer zwart.

Afbeelding via www.sarwds.nl

Afbeelding via www.sarwds.nl

Giften

De website vermeldt met trots de bijdrage van beide partijen. “De Gemeente Drechterland maakte ons in augustus blij met een bijdrage van maar liefst € 5.000,– bedoeld om ons te helpen met de aanschaf van reddingsmiddelen en het volgen van opleidingen ter compensatie van het gat in ons KNRM-budget vanwege de aanschaf van De Gooier . En deze week meldde de Rabobank Westfriesland-Oost dat zij ons willen ondersteunen met € 5.000,–voor de aanschaf en het vaargereed maken van De Gooier.”

Donaties

Recent kreeg het reddingsstation van SEW een 2e container en binnenkort brengt Rabobank Hoorn – Midden Westfriesland enkele stellingen. Dat en de vele, vele donaties die men dit jaar hebben mogen ontvangen maakt de reddingsdienst zeer dankbaar. Of zoals men het zelf op de website vermeldt: “Nou, De Gooier is er wellicht nog niet helemaal klaar voor maar de kas wel.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post