Record voor Langste lunchtafel Stede Broec 650 [+foto’s]

Reactie(s)
Foto via StedeBroec.nl

Foto via StedeBroec.nl

STEDEBROEC – Daar waar winkelcentrum Streekhof ooit wegens economische redenen het lint doorbrak, werd dat afgelopen zondag weer in ere hersteld door Stede Broec. Met het behalen van het record: 295,03 meter en 849 gasten, was het evenement ‘langste lunchtafel’ een groot succes.

Verbinding

In het kader van 650 jaar stadsrechten Stede Broec kwam het thema ‘verbinding’ terug in alle samenwerkingen die zijn ontstaan om het feestjaar te vieren. De werkgroep Cultuur heeft zich aan de grote klus gewaagd om een gezellige lunch te organiseren, gekoppeld aan een recordpoging.

Stadsrechten uitgereikt

Om twaalf uur werd er gestart met een woordje van de werkgroepvoorzitter Alette Fit, burgemeester Marian Goldschmeding en gedeputeerde Jaap Bond en werden de stadsrechten nogmaals uitgereikt door toneelvereniging Justus Apart. Na het gezamenlijk zingen van het tafellied kwam het startsein van de burgemeester: “Eet smakelijk allemaal!”. Extra feestelijk werd het met de optredens van plaatselijke verenigingen in alle hoeken van het Streekhof. Mensen die hun buikje rond hadden gegeten, maakten een rondje door het winkelcentrum om de optredens te kunnen aanschouwen.

Record naar West-Friesland

Afgelopen april slaagde de Friese plaats Grou met een lunchtafel van 110 meter met 443 eters en pakte daarbij de titel ‘Nederlands langste lunchtafel’. Na metingen met professionele apparatuur kwamen ze in Stede Broec uit op een lengte van 295,03 meter en de teller stond op 849 deelnemers.

Het evenement werd vrijwel geheel gedragen door de bijdrage van partners, sponsoren en de vele vrijwilligers. Zonder hen was dit daverende succes niet mogelijk geweest. En dankzij de media-aandacht op tv, de sociale media en in de krant is 650 jaar Stede Broec goed op de kaart gezet.

Foto’s langste lunchtafel

Meer foto’s via www.flickr.com/650jaarsb. Daar kunt u alle foto’s gratis bekijken en downloaden!

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post