SED Gemeenten gesloten op vrijdag 26 september

Reactie(s)
Mooi voorbeeld van 'wapperende handjes'. Foto via Drechterland.nl

Mooi voorbeeld van ‘wapperende handjes’. Foto via Drechterland.nl

REGIO – Het Vrijwilligerspunt en de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED) organiseren op vrijdag 26 september de ‘Dag van de wapperende handjes’.

Gemeentehuis gesloten

Om die reden zijn de gemeentehuizen in de drie gemeenten gesloten. Want de ambtenaren van deze drie gemeenten zetten zich samen in om vrijwilligerswerk binnen de gemeentegrenzen uit te voeren. Jaarlijks helpen de gemeenten mee tijdens de landelijke vrijwilligersdag NL Doet. Omdat die datum dit jaar precies in de verkiezingsperiode viel, is gekozen voor een andere datum. Dit is 26 september 2014 geworden en draagt de naam ‘Dag van de wapperende handjes’.

Maatschappelijk doel

De gemeenten zien de ‘Dag van de wapperende handjes’ als een mooie gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar zij normaal niet aan toe komen. Dit betekent dat ambtenaren zich, net als bij NL Doet, deze dag belangeloos inzetten voor een maatschappelijk doel in de eigen gemeenten. Zij gaan bijvoorbeeld met een aantal ouderen spelletjes doen of wandelen, helpen met schoonmaakwerkzaamheden of schilderen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post