Twee weken groot onderhoud Noorderdracht

Reactie(s)

OOSTERBLOKKER – Het asfalt op de Noorderdracht in Oosterblokker moet worden opgeknapt. Vanaf 29 september is de weg afgesloten en wordt het doorgaande verkeer omgeleid.

In opdracht van de gemeente voert Ooms Construction vanaf maandag 29 september de onderhoudswerkzaamheden uit. Deze werkzaamheden bestaan uit:

  • Het weghalen van de bovenlaag van de asfaltverharding en het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt;
  • Het opknappen van de afwateringsgoot en de parkeerstroken aan de oostkant van de weg;
  • Het aanbrengen van een strook betonverharding in de berm aan de westkant van de weg.

Planning van de werkzaamheden

wegwerkzaamhedenDe werkzaamheden beginnen op maandag 29 september en duren ongeveer twee weken. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Van 29 september tot en met 3 oktober wordt de weg opengebroken en de asfaltlaag verwijderd. Hierbij blijven de woningen grotendeels bereikbaar.

Van 6 tot en met 10 oktober staan een deel van het straatwerk, het aanbrengen van de bermverharding en de asfaltwerkzaamheden op het prgramma. Tijdens het aanbrengen van het asfalt wordt de weg enkele uren afgesloten om het asfalt te laten afkoelen. Woningen en bedrijven zijn tijdens deze uren beperkt bereikbaar. In de week van 13 oktober vinden de laatste werkzaamheden plaats.

Bereikbaarheid en maatregelen

Gemeente Drechterland geeft aan dat het helaas onmogelijk is om de werkzaamheden zonder overlast voor bedrijven en omwonenden uit te voeren. Tijdens de werkzaamheden wordt de Noorderdracht voor doorgaand verkeer afgesloten: dit verkeer wordt omgeleid. De woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar.

Bewoners en bedrijven worden hierover door de aannemer geïnformeerd. Dit geldt ook voor de bedrijven op de Noorderdracht waar aan – en afvoer plaatsvindt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post